onsdag 16 januari 2008

Scoop

Herr Dan the Van menar att alla Woody Allenfilmer är fyror (se hans kommentar under recensionen av Cassandra's Dream). Jag menar på att alla Allenfilmer är treor. Helt okej rullar men inget spektakulärt. Dan the Van ville då gärna ha en recension av Scoop. Surskägget lyder och här kommer det.

@@@
Scarlett Johansson som Woody Allen? Ja allt är möjligt i en Woody Allenfilm. Kanske beror det på att de spelar mot varandra och Scarlett inte kunde låta bli att härma Allens beteendemönster. Kanske beror det på att Allen är så egotrippad att han inte nöjer sig med att vara med själv i filmen utan också regisserar Scarlett att härma honom? Kanske det bara blev så? I vilket fall är det ganska komiskt att se en 20-nånting tjej härma en 100-nånting gubbe (ja ja ja alla Allenfreaks, så gammal är han inte, men lite smällar får han ta som knullar sin adoptivdotter).Filmen då? Jodå, den är inget spektakulärt, men definitivt ett trevligt tidsfördriv. Den som gillar Allendialog får som vanligt sitt lystmäte med många sköna oneliners. Den som gillar Allen får se honom lite spattig som alltid. Den som tror att Hugh Jackman faktiskt är Wolverine på fritiden också får se honom som aristokrat. Och Scarlett är ju sådär snuskigt begåvad och vacker att det nästan är äckligt (nej det är det inte, det är fint).

/Surskägget

----------------------------------------------

@@@+
Det råder en viss upprepning i Woody Allens senare rullar. Man känner igen sig lite från film till film. Kanske är det för att karln har sitt eget filmspråk (good bless him) eller är det för att han helt enkelt börjar bli lite gammal och senil så att han tror han gör samma film om och om igen? Jag hoppas och tror på det första alternativet och kom ihåg, jag vill inte spotta på Allen då jag tycker han är en mästare (i synnerhet under 70 och 80-talet men det kommer vi till i ett senare inlägg). Det här är en riktigt kul mordhistoria med vass och ibland hysterisk dialog. Jag föredrar oftast filmerna där Allen är med själv då ingen kan leverera hans strålande repliker som han själv. Här får vi som surskägget poängterade två Woodys (eller tre om du räknar mig när jag ser Scarlett...fniss!). Långt ifrån tidigare Woody Allen mästerverk som sagt men skön, rolig och smart underhållning är det.

/Vrångmannen

6 kommentarer:

danielfrilans sa...

Helvet vilken service kan man önska sig en dubbel recension på matchpoint med? Skulle bli ap glad att se den recenseras på denna apfulla men apintressanta filmblogg.

Gött ställ männen;)

danielfrilans sa...

Helvete och apfula menade jag förstås.

Hej hopp. mvh d

Anonym sa...

Vi är både fulla och fula så det är ok!

Anonym sa...

Ge oss en extreme blog make over då...Chief!
Matchpoint är en @@@@ (du hittar betyget i Cassandra's Dream recensionen). Snart är det väl dags att recensera ALLA Woodys rullar. Han är värd ett ingående inlägg.

danielfrilans sa...

Klart ni skall recensera alla woody rullarna kanske vi alla kan få inspiration till att köpa framtida boxar av honom? Chribbe kom igen;)

Våga visa Dan the Van vad Allen går för, jag vet att ni vill, kan och har ork eller hur?

Kan bistå med minst en ifall ni vill ha hjälp.

danielfrilans sa...

1. Melinda och Melinda

Av Daniel Robertsson - 12 dec ´04

Melinda och Melinda är ett parallelldrama som utger sig för att vara dels komiskt och dels dramatiskt. Vid en sedvanligt intellektuell New York-middag diskuterar tre vänner........

2. Hollywood Ending

Av Daniel Robertsson - 23 jan ´03

Val Waxman (Woody Allen) är en filmregissör med sina bästa år bakom sig. När han en dag får erbjudandet att regissera en storfilm, är han nära att tacka nej då producenten (George Hamilton) råkar vara hans före detta frus nuvarande man......

Nå vad tror ni hittade dessa två? hittade de i förrådet när jag dammsög;) d

p.s. givetvis är detta bara smakprov från dessa två reccisar. mvh d