måndag 7 januari 2008

I Am Legend

@@@
Ett tag trodde jag att det var en fyra. Sen tänkte jag att det nog egentligen var en tvåa. Men så här med ett par dagars betänketid hamnar den på en trea. Första halvan är skitsnygg och tät och spännande trots att det egentligen bara är Will Smith och en hund som glider runt i ett övergivet New York. Första halvan av andra halvan är helt okej och blir lite mer actionbetonad. Andra halvan av andra halvan är ett digitalt helvete där en massa datafejkade "zombies" springer runt och skriker. Gäsp. Men fan, det är ett gediget hantverk trots allt och bjussar på en hel del spänning här och där.

/Surskägget

@@@
Snyggt, välgjort och påkostat med några grymma setpieces och precis som du säger så är första halvan bra mycket bättre än den andra. Har inget emot Will Smith men ser hellre någon annan i den här typen av roller, kanske någon mindre känd skådis med mer register. Det ger mer kött och allvar. Sen kommer datavarelserna och då är allt försört även om det är toppaction som levereras. Helt ok rulle som kunde blivit så mycket bättre. Som vanligt finns det alltid nåt att klaga på.

/Vrångmannen

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med er båda! Tyckte också att det var en 3:a. Eller kanske får den bara 2 1/2 av mig faktiskt.

Anonym sa...

Ni har väl läst den emninenta boken med samma titel? (Den är kort också! ;) )

Anonym sa...

Pinsamt nog har jag inte läst boken även om den legat på min borde-läsa-snarast-lista ända sen jag hörde talas om den för första gången för cirka 10 år sen.