söndag 17 maj 2015

Snowpiercer

@@@@
Suveränt berättad framtidsdystopi av koreanske regissören Bong Joon Ho, som mest är känd för sköna monsterrullen The Host från 2006. Världen har frusit till is och de enda överlevande människorna finns ombord på tåget Snowpiercer, som cirkulerar jorden på en evighetsbana, och har gjort så i 17 år. Längst fram i det gigantiska supertåget bor de rika och längst bak trängs de svältande fattiga, som börjar tröttna på orättvisan och smider planer för en revolt. Snowpiercer är en näst intill perfekt blanding av sci-fi, action, thriller, mörk saga och svart humor. Chris Evans (Captain America...duh!) är här i gott sällskap av bl.a Tilda Swinton, John Hurt och Jamie Bell. Vissa av specialeffekterna kanske inte alltid är i topp, men det är ett litet klagomål i det stora hela. Älskar när det kommer en film från flanken, som inte liknar någonting annat, som överraskar och underhåller skiten ur en. Applåder, ta mig fan.
/Vrångmannen

@
Det finns så många fel i det här skräpet så jag knappt vet var jag ska börja. Ska jag börja med det faktum att det suttit ett hundratal fattiga på ett tåg i 17 år utan annan mat än en daglig gelémassa och att alla därmed är utmärglade som sig bör. Alla utom en vill säga. Hon är så fet så hon ser ut som att hon käkat friterad kyckling och pommes varje dag i 17 år. Hallå, är det castingansvarige? Det är Surskägget här. En liten fråga. ÄR DU HELT SLUT I HUVUDET?!?!?!?! All trovärdighet flög precis ut genom fönstret. Och innan ni börjar tjata. Jaaaa jag vet att det är en film, att Hulken är grön, att Neo duckar för kulor och att Darth Vader kväver folk med Kraften. Skillnaden mellan de tre filmerna och den här är att man i de filmerna byggt upp en trovärdig värld med sina lagar och regler som man förhåller sig till. Det gör att man köper resten. Här bygger man inte upp nånting. Och allt faller som ett korthus. Varför t ex lät man ens de fattiga kliva ombord tåget om man visste att maten inte skulle räcka till och att de bara skulle få trängas längst bak och vara missnöjda? Använder man dem som arbetskraft? Nej. Som mat för de rika när det börjar tryta? Nej. Det hade ju varit fullt rimligt annars, men nu har de en vagn i slutet av tåget och får sitta där och rent allmänt ställa till bekymmer. Och nej, Ed Harris "förklaring" på slutet håller inte. Inte ett dugg. Man kan också fråga sig var de får tag i alla de tiotusentals skalbaggarna och småkrypen som utgör gelémassan de fattiga får. Var föds dessa insekter upp? Bara mängden yta som behövs för att föda upp dem är ju typ tre vagnar. Värdelöst. För att inte tala om den döda skurken som plötsligt RESER PÅ SIG OCH SLÅSS VIDARE!!! Vad är det här? En jävla Steven Seagalfim? Herrejebus!!! Tilda Swintons karaktär och hennes tolkning av den är den enda ljuspunkten i en annars oerhört tradig och trist film som bör undvikas å det gravaste. Köp inte Vrångmannens hyllning, det är uppenbarligen ett försenat aprilskämt.
/Surskägget

3 kommentarer:

Fiffi sa...

Heja Vrångmannen! Kanonfilm!

Vrångmannen sa...

Så inåt! "Köp inte Vrångmannens hyllning" skriver Surskägget. Fast, alla har ju redan hyllat den här innan jag såg den. Alla. Allaaaaaaa. A.L.L.A.

Surskägget sa...

Etta! ETTA! EEEEEEEEEEETTAAAAAAAA!!