tisdag 1 december 2015

Temat för Årets Julkalender

Då var det återigen dags att sätta glöggen på värmning, tända eld på julgranen och slakta en gris. Och givetvis varje dag öppna en lucka i vår bloggs Fantastiska Filmkalender. Vi har betat av ett par julkalendrar vid det här laget och just som man trodde att alla bra teman var uttömda slog det oss kollektivt att det är en genre vi båda älskar som vi knappt berört på bloggen överhuvudtaget och där det därmed finns mängder med film att ösa ur.

Ladies and germs får vi äran att presentera Årets Julkalender tam-tam-taaaa: KARATEFILM!!!

Nu är det ju mycket som kan rymmas inom ramen för karatefilm. En hel del är t ex inte karate utan valfri annan kampsport. Det finns givetvis andra samlingsnamn för genren och för alla olika kampsportsstilar från hela världen men vi har för enkelhets skull valt att kalla det karatefilm (som man gjorde när man var liten) för då vet man vad det handlar om. Mycket balla fighter helt enkelt. Vissa luckor är temabaserade och kretsar t ex kring en skådis eller en filmserie. Andra luckor är "bara" en filmrecension. Oavsett har vi proppat årets julkalender full med så mycket stjärtsparkande karatefilm som är fysiskt möjligt (typ runt 80 filmer faktiskt).

PS. Vissa teman har vi redan bjussat på tidigare så t ex kommer ingen lucka med Chuck Norris eller Steven Seagal. De finns redan på bloggen i andra sammanhang.

/Vrångmannen & Surskägget

Inga kommentarer: