måndag 23 april 2018

SUMMER BOX OFFICE 2018 - Kuntza at the Movies


Sommarens kanske finaste och mest intressanta tradition är Kuntzas träffsäkra prognos över sommarfilmernas entré. Vad blir hits? Vad blir flops? Vad är bra? Vad är blä? Alla svar kommer här:

Avengers: Infinity War
Ja det kommer kännas som ett Infinity War på Boxoffice när Marvel-maskinen nu inte går att stoppa. Superhero-genren är starkare än nånsin och här kommer Marvel krossa allt motstånd. Bröderna Russo fixade kakan på den lysande Cap America II och kommer briljera här. Alla förväntar sig stordåd och är säkra pengar - men är det bara jag som tycker trailers hitintills varit bara jaha?
Jättehit!

Deadpool 2
1:an var en busig klackspark som sprängde upp dörren för R-rated superhjältsfilmer och alla fans väntar på 2:an. Vi anar risk för lite hybris då trailern drar in väldigt många fler karaktärer vilket ställt till problem för andra rullar som Spiderman III, X-men III m fl men känns som det här ändå blir bra.
Regissör Leitch är en gamble men då han redan signat upp sig på Fast & Furious spinoffen så känns det som studion litar på honom.
Stor hit

Solo: A Star Wars Story
En helt onödig film som tyvärr känns helt fel. Disney vill såklart dra in mer pengar men inga Star Wars-fans har efterfrågat det här. Mycket strul kring inspelningen men visst, trailern är OK. Lite dålig bismak redan nu men såklart drar den in pengarna.
Stor hit – men ändå minst av alla nya Star Wars-filmerna

Ocean's 8
Heistgenren känns färdig för lång tid framåt. Lite tur med timingen att kvinnliga hjältar nu är mer populära på filmduken. Annars känns det här helt ointressant och varken Sandra Bullock, Cate Blanchett eller någon av de andra skådisarna säljer några biljetter, så…
Flopp!

Action point
Kul idé och kul trailer. Borde funka men känns som Knoxville kommer slarva bort potentialen till bara ett jaha.
Flopp

Superhjältarna 2
1:an är en klassiker och det här känns kul på pappret. MEN Pixar har haft stora problem med sina icke-Toy Story sequels där  Monsters University, Finding Dory och Cars 2 varit riktigt dåliga. Nu är det upp till bevis – vi vill verkligen att det här ska vara så hjärtligt bra som första filmen.
Stor hit

Tag
Kul idé och kul trailer. Borde funka
Medium hit

Jurassic World: Fallen Kingdom
En franschise som blandar högt och lågt. 1:an är en klassiker, 2:an genomusel, 3:an funkar med popcorn och 4:an var väl…eh, är det någon som minns något från den?
Även om inte trailern är något särskilt så kommer det här fungera i biokassan. Det finns inget kvar att berätta här så man krystar nu ur sig att dinosaurier ska hamna på fastlandet och smyga runt i hus. Pluspoäng för att Goldblum är tillbaka. Jag ser det här men tror inte jag kommer minnas det i oktober.
Stor hit

Sicario 2: Soldado
Många hyllar 1:an som ett mästerverk och njae det var det ju inte men likväl en stabil seriös thriller. Kan säkert funka med uppföljare. Regissören har bara gjort tv tidigare så kanske lite nja här.
Mindre hit

Ant-Man and the Wasp
1:an var en busig bagatell som ändå lyckades sätta Marvels fånigaste hjälte på kartan. Det här funkar säkert igen.
Stor hit

The First Purge
En franschise som bara rullar på, nu som prequel. Inget jag bryr mig om men spelar garanterat in sina billiga pengar.
Trailern är sådär och vet inte om någon bryr sig egentligen.
Medium hit. Men nu får det räcka med fler Purges!

Skyscraper
The Rock löser fallet i en skyskrapa i en story som känns som härlig ripoff på Die Hard, Towering Inferno och nästan alla action/katastrofrullar som gjorts – och allt sånt älskar jag vilket gör att vi hoppas på en skön guilty pleasure. Såklart en unge också har astma…aaah klyschorna vi älskar…
Regissören har bara gjort komedier men är klar för Cannonball remaken och den kan bli kul.
Stor hit

The Nun
Conjuring-franshisen lever gott och det här kommer locka fansen. Efter en del skakiga rullar så vet de nu hur mallen ska se ut. Det här är lugn hit. Och en av årets snyggaste posters. Hit!
Mamma Mia! Here We Go Again
Väldigt krystad och onödig sequel. Men 1:an var en megahit och det här ska vara är enkla pengar.
Det kommer funka igen, mest för att publiken är nyfiken och trogen. Men ingen tror väl att filmen ska vara bra på något sätt.
Hit!

The Equalizer 2
En uppföljare som väl ingen efterfrågat. Men bra trailer så visst kan det här funka.
Vi ses på Netflix i november.
Mindre hit

Mission: Impossible - Fallout
The Cruiser har ett skakigt CV där varannan film är flipp/flopp. De här filmerna är egentligen bara OK och väldigt lättglömda men visst kan vi se det igen. Nu ska de bara hitta någon ny höjd att klättra uppför och Cruise ska springa ikapp/ifrån något igen så är allt klart. 
Medium hit – svår prognos då förra filmen var jättehit men jag tror inte det flyger lika högt i år

The Meg
The Stat är en av historiens tråkigaste actionstjärnor. För att nu bli lite folklig så satsar han på en bredare äventyrsactionrulle från Jon Turteltaub, Hollywoods standardregissör nr 1.
De verkar ha glimten i ögat av den fåniga storyn och trailern är OK. Men känns som The Rock har kastat det här manuset i papperskorgen för länge sen. PG13 tyder på att det här inte kommer vara någon höjdare.
Hit!

Summering:
Största hit: Avengers
Bästa film: Superhjältarna 2 (snälla låt det vara så)
Största flopp: Oceans 8

Inga kommentarer: