onsdag 15 september 2010

Grown Ups

@@@+
Ja ser det framför mig. Adam Sandler sitter hemma i sin lyxvilla/lägenhet och funderar på vad han ska dra igång för projekt härnäst. Samtidigt närmar sig sommaren och han vill mest av allt hänga med sina polare Chris Rock, David Spade, Rob Schneider och Kevin James. Hmmm tänker Adam, varför skulle jag inte kunna skriva om en film där min karaktär hänger med sina polare en sommar? Sagt och gjort. En lös story (f d coach till grabbarna dör och de sörjer under en helg i hans ära) och en bunt gags specialskrivna för varje komikers styrka (Spade är sarkastisk, Rock verbal, James fysisk och Schneider tokrolig) senare så är det bara att hänga tillsammans en sommar medan kamerorna rullar. Förmodligen är långt mer improviserat än vad som är lämpligt för en stor komedi av den här kalibern, men å andra sidan kommer boysen undan med det. Och Adam Sandler vore inte Adam Sandler om inte andra polare dök upp i små biroller (hej Steve Buscemi och Tim Meadows). Släng in Salma Hayek och Maria Bello i ett par ganska platta och onödiga men ändå charmiga roller och du får en schysst familjekomedi med några av dagens toppnamn inom humor. Inget speciellt på nåt vis men fan vad jag garvar mest hela tiden.
/Surskägget

@@@-
En harmlös, snäll och smått underhållande "romp" med ett par sköna garv. Sandler blir snällare och snällare och tjockare och tjockare både på mage och i bank. Inget speciellt på något vis men fan vad jag ler lite och tittar på klockan mest hela tiden.
/Vrångmannen

1 kommentar:

Henrik sa...

Exakt så. Många haters på den här filmen, men den är ju faktiskt rolig även om storyn är meh och karaktärerna de gamla vanliga.