onsdag 13 januari 2016

Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films

@@@@
Alla som är fans av gamla 80-talsrullar måste se denna dokumentär då oddsen är stora att ni redan idag älskar Cannons gamla sköna actionstänkare. Alla som inte är fans av 80-talsaction måste se denna dokumentär bara för att förstå hur knäpp och galen filmvärlden kan vara och hur två snubbar helt utan kontakter eller feta pengar på banken lyckades bygga upp ett bolag som spottade ur sig fem gånger så fler filmer per år än de stora etablerade Hollywoodbolagen. Hahahaha. Det här är fantastiskt. De två kusinerna Menahem Golan och Yoram Globus älskade film som små kids i Israel och tog med sig den kärleken när de blev vuxna. Snart nog regisserade Golan filmer i Israel som Globus producerade. När de fick en jättehit och drog in lite stålars stack de direkt iväg till Hollywood för att bygga upp sitt varumärke där. Hahahaha! Såna här människor tror man knappt existerar och så får man se såna här filmer och ens tro på mänskligheten lyfter igen. Det intervjuas mängder med manusförfattare, regissörer och skådisar som jobbade med herrarna Golan och Globus och det är både ris och ros som framträder men hela tiden med en underton av skräckblandad förtjusning och respekt för de till synes helt respektlösa dårarna från Flandern. Oavsett om de var dårar eller genier (eller både och) så spottade de ur sig mängder med fantastiska filmer. Enter the Ninja, Death Wish 2-5, Revenge of the Ninja, Breakin', Missing in Action 1-3, Invasion USA, American Ninja, The Delta Force, Runaway Train, Cobra, Bloodsport, Kickboxer och många, många fler. Här får alla vi fans chans att lära känna männen bakom alla dessa titlar och dessutom bli sjukt underhållna på vägen med mängder av klipp från filmer både kända och okända. Hahahaha! Älskar det här.
/Surskägget

@@@@
Otroligt härlig som Skägget säger. Man vill liksom inte att den ska ta slut. Åh, de fina tiderna. Då det var ROLIGT MED FILM!
/Vrångmannen

2 kommentarer:

Henrik Andersson sa...

Se bara inte grabbarnas egen dokumentär "The Go-Go Boys" som inte helt oväntat friserar sanningen rejält och får dem att framstå som riktigt präktiga pojkar...

Vrångmannen och Surskägget sa...

Hahaha nej den hoppar man nog, men på ett sätt skönt och typiskt dem att de gjorde filmen så fort de fick nys om denna.