torsdag 24 maj 2012

Dark Shadows


@@+
Påkostad skräckkomedi baserad på gammal tv-serie från 60-talet. Vampyren Barnabas Collins (Johnny Depp) blir på 1800-talet inlåst och begraven av en häxa (Eva Green) när han inte svarar fördelaktigt på hennes kärlekskranka uppvaktning. När han av en slump blir uppgrävd på 1970-talet så återvänder han till sitt gamla gods. Där upptäcker han att en dysfunktionell och besläktad familj (bl.a Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter och Chloe Grace Moretz) har tagit över hans gamla palats och att det inte är så lätt att vara vampyr i den för honom konstiga och moderna världen. Jaha, nu är Tim Burton igång igen med sin favvo Depp och sin fru Bonham Carter. Det är snyggt, bitvis rätt skoj (Depp kan ju det där) och de flesta skådisarna gör bra ifrån sig med tanke på att manuset känns halvfärdigt och utan större poäng. Burton gör ju sällan något som är skit i min mening men Dark Shadows hör helt klart till en av de sämre rullarna han har spottat ur sig under alla härliga år som filmskapare. Den är sevärd, bitvis, men bara knappt. Sista akten blir dock ett rent skämt ju längre vi närmar oss finalen och om Ed Wood hade levt idag så kanske han hade garvat åt Burton. Åtminstone kärleksfullt.
/Vrångmannen

3 kommentarer:

Henke sa...

Du fann filmen, precis som jag, komisk och underhållande. Den är helt ologisk och handlingen är spretig som attans. Snygga miljöer som alltid med Burton.

På tal om Lars and the real girl. Kolla min revy och bilden, se hur glasen står placerade:
http://fripp21.blogspot.se/2010/07/lars-and-real-girl-2007.html

Jessica sa...

Halvfärdigt manus som sagt. Det är synd på så rara ärtor, eller hur man nu säger. För effekterna är rätt fina tycker jag. Men det räcker inte.

Vrångmannen sa...

Ja fina effekter och den är rätt underhållande trots allt. Kanske blir bättre vid en andra titt.