tisdag 11 juni 2013

Kandidaten

@@@
Rätt schysst dansk thriller. Advokaten Jonas Bechmann (Nikolaj Lie Kaas) lever ett stilla liv med sin flickvän Camilla (svenska Tuva Novotny, som verkar gilla att göra film i Danmark). Efter en natt på krogen hamnar han på ett hotellrum med en ung kvinna. När han vaknar dagen efter kan han själv inte minnas vad som hänt men är plötsligt misstänkt för mord. Jonas blir kontaktad av några anonyma utpressare som säger att de har bevis på att han har gjort det. Istället för att gå med på deras krav så tar advokaten upp jakten på sanningen i en riktig katt och råtta lek. Gillar ju såna här rullar, där man inte vet vem man kan lita på eller vad som kommer att hända härnäst. Lagom spännande med bra fart och en hel del överraskningar hela vägen. Dejlig.
/Vrångmannen

@
Vrångmannen måste haft sina allra mest snälla glasögon på sig när han såg den här rullen. Du ser alla "twists" komma rusande mot dig i 180 och vet direkt vem som är huvudboven, vad som kommer hända härnäst och hur. Huvudkaraktären är dryg så man skiter fullständigt i honom och nästan önskar att allt går åt helvete för honom. Och de flesta karaktärer handlar helt omotiverat större delen av tiden enbart så att handling ska röra sig framåt. Stort, stort sömnpiller.
/Surskägget

2 kommentarer:

Fiffi sa...

Va? Näe-men-nej!

http://www.fiffisfilmtajm.se/kandidaten/

Vrångmannen och Surskägget sa...

Hahaha vilken sågning! Håller inte alls med. Tyckte den var ok och jag såg inte vändningarna komma. Sen seeeeeer ju Nikolaj Lie Kaas livrädd ut i vareeeeenda fiiiiiiilm! Har sett bra mycket sämre thrillers från både norge og danmark (för att inte tala om sverige, för guuuud...)
/Vrångmannen, 9 år