tisdag 7 april 2015

SUMMER BOX OFFICE 2015 - Kuntza at the movies

Dags för vår käre spåfarbror Kuntza att presentera sommarens flippar och floppar på bio:

Snart är sommaren här. Och då är de stora Box Office filmerna här. Men var inte rädd, du behöver inte gå vilse i djungeln. Även i år får du här din säkraste källa till hits and misses. Kuntzas Box Office Bonzana ger dig alla säkra prognoser redan nu.

Furious 7
Ny regissör men annars samma samma som alltid. De har annonserat typ ytterligare tre filmer så känns som vi aldrig blir av med FF-serien. Minuspoäng för att casta Jason Statham, världens tråkigaste actionstjärna, men vi hoppas de gör sig av med honom på kul sätt.
Ja, trailern är riktigt schysst men de här filmerna är numera mer sci-fi än vanlig action. Drar alltid bra pengar så räkna med STOR hit här.

Vrångmannens kommentar: Sjukt stor hit och en av de bättre actionfilmerna på flera år. Statham är ju bad guy här tydligen så det kanske funkar bra.

Avengers: Age of Ultron
Världen tar en paus och alla går på bio. 1:an var alldeles underbar och en megahit – nu är det bigger, badder, bolder upp i box office himlen. Alla inblandade vet vad de gör och här finns inga fel. Trailern känns helt rätt och Marvel har sagt ”kör, bara kör” till Josh Wedon. Det blir lite mörkare och lite tuffare. Jag och min ex Scarlett är laddade. Boxoffice kommer mullra. Sommarens STORA hit. Bring it on!

Vrångmannens kommentar: Störst, bäst, tuffast, roligast. 

Pitch Perfect 2
Finns en publik men den mjäkiga trailern förstärker känslan att de hastigt pruttat ut den här utan att bry sig om känsla eller nåt annat än att casha in dollars. Lär få sämre ratings och då inte heller bli mer än svag hit. You won´t be back pitches...

Vrångmannens kommentar: Ettan var toppen men här bör de se upp, precis som Kuntza säger. Hoppas ändå på den.
                            
Mad Max: Fury Road
På pappret ska det här inte funka, 25 år sen sist, ingen Mel Gibson och en genre som är helt utdöd. Men trailern rockar stenhårt och fans har gråtit av v den glädjefulla hypen.
De tidigare filmerna är OK (1:an en ok bagatell, 2:an en klassiker om än svajig, 3:an för puttinuttig och utan driv). Känns ändå som det här kommer vara bra, gott godis för alla världens insomnade rollspelare. En medium hit+ för att den skiljer sig från mängden, säkert var relativt billig att producera och det finns många fans som vill se det på bio.

Vrångmannens kommentar: Fury Road kommer att leverera. Or ELSE!

Big Game
Heder till Samuel L Jackson som verkar meddelat sin agent att “fuckin A, skickar nån in nåt skönt trashigt manus så är jag alltid på”.
Det här är 100% old school 80s Hollywood by the book när Spielberg möter Cliffhanger. Det känns som du redan sett den här filmen fast du egentligen inte har det. Absolut minst en medium hit – också mycket för att den varit billig att spela in.

Vrångmannens kommentar: Hahaha, trailern är ju härligt bonkers. Det här kan bli en bra kväll...framför teven.

Tomorrowland
Summer blockbusters som försöker vara lite, lite arty och originella brukar få det svårt. Amerikaner vill ha lättsmält ihop med sin XXL läsk.
Clooney garanterar inte längre en hit och det här är en chansning. Trailern är OK men allt svårare för icke-franschise filmer att hävda sig mot Marvel på somrarna. Om den sträcker sig mot ungdomar kan det bli en medium hit+ men troligen inte mer än så.

Vrångmannens kommentar: Orkar inte.

Spy
En story vi sett kanske 400 ggr tidigare, nu med den överskattade Melissa McCarthy. Trailern är väldigt blek men Paul Feig brukar ha feeling för hits. Medium hit. Hello Björn Gustafsson!

Vrångmannens kommentar: McCarthy kan vara rolig men jag håller med om att hon är rätt överskattad ändå. Hoppas ändå på en rolig och fartfylld rulle här.

San Andreas
Er Kuntza gillar alltid sina katastroffilmer och har skön guilty pleasure tid med sånt här. Regissören har bara gjort barnfilmer och de säger som de alltid gör med såna här rullar att ”ja men vår film fokuserar verkligen på karaktärerna, inte bara special effects…” - jo tjenare.
Trailers lovar gott och det var några år sen vi såg sånt här (dissa inte 2012 hörni!). Jänkarna brukar gilla sånt här men sällan stora pengar så detta blir medium hit.

Vrångmannens kommentar: Dra åt helvete, vilket ös i trailern. Får dom till det rätt så kan detta bli hur bra som helst.

Insidious: Chapter 3
Eeeh va? Behöver vi verkligen det här? Senaste års skräckvåg har lugnat sig och krystade prequels blir aldrig hits. Jag har helt glömt 1:an så den lämnade inga avtryck. Regijobbet har nu gått till en av de tidigare skådespelarna vilket ju är kul idé men kommer inte hålla över mållinjen.
Flopp, även om den ju är billig att producera varpå de ändå får tillbaka investeringen.

Vrångmannens kommentar: Boring ASS!

Aloha
Bradley Cooper är såklart född till att spela i en Cameron Crowe-rulle och var bara en tidsfråga innan vi skulle få det här. Under sommaren saknar den rom-com konkurrens så finns säker publik till det här. Men trailern är mjäkig och väldigt standard samt att Crowe inte lyckats alls på senare år. Mini-flopp.

Vrångmannens kommentar: Gillar trailern. Får mysklump i halsen, leende på läpp och darr i ögat. 

Entourage
Zzzz, öh va..?! Jaha den här trötta TV-serien blir film också. Det var ju tråkigt. Om du skrattar mer än en gång åt trailern så är du rätt publik för den här. Om den drar in pengar – ja säkert medium hit men inte mer.

Vrångmannens kommentar: Hehehe, serien var ju helt ok och Ari Gold är en av tv-historiens roligaste karaktärer. Vill jag se filmen? Nä.

Jurassic World
1:an är en klassiker och håller bra, 2:an var ett uselt hån mot filmkonsten medan den fånigt onödiga 3:an var svagt OK. Den här känns roligare och med ett litet nytt grepp. Trailers är schyssta även om detta tyvärr känns väldigt gjort. Vild chansning på en regissör som inte gjort något alls (även om vi vet att Spielberg ändra drar i marionettrådarna), den kommer dra  bra initiala pengar pga förhandsintresse men tveksamt att det här ska bli vinnare. Stor hit men bra film, nja..

Vrångmannens kommentar: Har ingen pepp i mig för denna. Den blir säkert underhållande men...nä.
                            
The Transporter Legacy
Ett skämt va?

Vrångmannens kommentar: Snaaaaaaark!

Ted 2
1:an var kul för stunden och de verkar göra rätt här när de drar in extra tyngd i  Morgan Freeman och Liam Neeson.
Seth MacFarlane har ingen trogen publik och är inte så rolig som han själv tycker. Den här kommer ändå funka, trailern är oväntad kul och publiken är absolut med igen. Stor hit.

Vrångmannens kommentar: Hahaha! Ettan var ju härlig! Uppföljaren kommer att leverera.

Terminator: Genisys
Hand upp ni som väntat på en femte Terminator-rulle. Det här ska omöjligen kunna funka. Trailern är bara sådär och ingen publik har efterfrågat det här – är bara en cynisk produkt från filmbolaget för snabba pengar. Ahnuld är gammal och iskall på boxoffice. Regissören gjorde den trista, taffliga Thor 2 och Jai Courtney är sämsta val för huvudrollen (Michael Biehn kom tillbaka – du är Kung). Detta ska vara starten på en ny trilogi – känns helt orealistiskt att det ska kunna funka. Många kloka tankar finns på https://www.youtube.com/watch?v=HDuyh0wXV0Q
Svag hit.

Vrångmannens kommentar: Nej.

Minioner
Finns stor publik för det här och med lite push från McDonalds blir det här en stor familjehit.

Vrångmannens kommentar: No comment.

Ant-Man
Marvel fortsätter sitt korståg men den här gången är det lite risky. Storyn är väldigt fånig, Paul Rudd har aldrig riktigt fått bära tunga huvudroller och produktionen har varit bolagets hitintills stökigaste. Men därför tror jag extra mycket på den här, de kommer slå i underläge och gå bättre än väntat. Trailern är bra och med Marvels vanliga fingertoppskänsla för alla smaker så ska det här funka ändå.
Stor hit.

Vrångmannens kommentar: Lite lagom pepp inför denna. Rudd kommer att leverera, men kommer filmen?

Pixels
Kul idé men 1:a trailern är bara sådär, men visst måste det här vara roligare än så? Min ex Michelle Monaghan finns med (vi har fortsatt bra kontakt) men Adam Sandler förstör det mesta och är Chris Columbus rätt regissör?
Ge mig Bubble Bobble, Strider https://www.youtube.com/watch?v=qVOOiCFktU4 och Black Tiger https://www.youtube.com/watch?v=8BPtn6_vhNQ så har ni en bra film!
Medium hit.

Vrångmannens kommentar: Hahaha! Det här kommer att bli toppen! Sandler i högform och ett tema vi ALLA kan relatera till. "Pac Man. My dear dear boy..." HAHAHAHAHAA!
                            
Pan
100% ointressant men sånt här funkar numera alltid bra i USA där man älskar gamla sagor som jackas upp med lite star power.
Hugh Jackman verkar själv gilla sånt här, det är ju bra så han iaf inte hinner göra fler kassa Wolverine filmer…
Medium hit.

Vrångmannens kommentar: Nä.

Inside Out
Aaah minns ni de gamla fina tiderna när allt var så mycket bättre. Då var också tiden när Pixar alltid levererade fullpoängare och megahits som var säkra storslammare på boxoffice. Dom tiderna är inte riktigt kvar nu när konkurrenterna hottat upp sig och Pixar själva missat några fullpoängare. Det här är en rolig idé men känns mer vuxen vilket kanske förvirrar barnen. Medium hit.

Vrångmannens kommentar: Blir helt förvirrad av trailern. Och ointresserad. Tyvärr.

Poltergeist
Den gamla godingen får en helt onödig remake som väl ingen önskat. Det har varit alldeles för många filmer om besatta hus/barn/prylar på senare år så borde inte finnas någon publik kvar till den här. Trailern är väl OK men med PG-13 så kommer det här inte alls leverera
Sam Raimi har producerat vilket bådar got men regissören har gjort spökhusfilmer för barn
Flopp.

Vrångmannens kommentar: Onödigaste remaken på länge. Hoppas dock på lite sköna haunted house scares.

Fantastic Four
Har varit oväntat svårt att få flyg på Spiderman rebootsen och lär bli ännu svårare här med Marvels tråkigaste serie. De försöker bli tuffare och modernare men har då också ändrat storyn från serieförlagan vilket brukar vara BIG mistake i superhjältegenren. Dr Doom är nu omgjord till en hacker… WTF?! Fansen lär slita biosalongerna i stycken…
Regissören gjorde den riktigt bra Chronicle och får nu gå genom stålbadet, tror inte han kommer ut som vinnare. Affischen säger ”From the studio that brought you…” – då brukar man ha problem…
Flopp.

Vrångmannens kommentar: Så jävla tjatigt. Sluta göra reboots på filmer som släpptes i tisdags!

MI:5 Rogue Nation
The Cruiser har haft flera dåliga år på sistone och aldrig riktigt fått några hits. Bara MI-serien lockar säker publik men är de så bra egentligen? 1:an var sådär, 2:an var sådär, 3:an var OK, 4:an var tveksam. Den här slicka trailern ser som vanligt schysst ut men det är sällan några starka minnen man bär med sig från filmerna. De har alltid två balla actionscener men inte mycket mer förutom Tompa i bar överkropp och hängandes från höga höjder.
Stor hit.

Vrångmannens kommentar: Fin actionunderhållning för stunden. Varken mer eller mindre.

The Man from U.N.C.L.E.
Guy Ritchie är rätt kille för jobbet och trailern levererar där man även anar att Alicia Vikander är en rising star. Sen är Henry Cavill och Armie Hammer svaga på pappret och nästan skrämmer bort publiken. Det är säkert buscharmigt och precis lagom för att släpa sig till en svag medium hit.

Vrångmannens kommentar: Efter att ha sett trailern så är jag lite sugen faktiskt. Den verkar helt klart sevärd.

Straight Outta Compton
Det här känns väldigt konstigt… Regissören har ok cred bland målgruppen men kan de verkligen göra den här rätt? Paul Giamatti – eh?
Flopp.

Vrångmannens kommentar: Nope.

Masterminds
Kristen Wiig, Zach Galifianakis och Owen Wilson i en film från regissören av Napoleon Dynamite. Låt det vara så kul som det låter.
Har bara TED 2 som konkurrerande komedi den här sommaren men kan bli svajig då både Zach och Wilson tappat mojo på sistone.
Första trailern är helt platt så sorry, max en svag hit.

Vrångmannens kommentar: Hehehe, trailern är ok. Vi hoppas på en riktig komedibubblare här!

Sinister 2
Precis som ovan Insidious III…

Vrångmannens kommentar: Precis som ovan Insidious III…

Summering:
Största hit: Avengers II
Bästa film: Avengers II

Största flopp: Fantastic Four

Inga kommentarer: