torsdag 22 oktober 2015

Eli Roth x 2

Eli Roth är inte bara en hardcore filmnörd och bästa kompis med Quentin Tarantino. Han är själv manusförfattare och regissör också. Bland annat så har han bjussat på skräckisar som Cabin Fever och Hostel 1 & 2. Oavsett vad man tycker om dessa rullar så kan jag här lite snabbt meddela vad jag tycker om hans senaste två alster.

The Green Inferno
@
Den här hyllningen till 70-talets minst sagt kladdiga kannibalfilmer spelades in 2013, men släpptes i år. Inte släpptes som en fis då utan släpptes för folk att se med sina egna ögon. Först är det skittråkigt halva filmen och rätt fult (vilket kanske är meningen) och sen är det äckelpäckel med infödingar från regnskogen som naturligtvis är onda och hungriga. De slaktar våra snälla ekohjältar för att få sig en middag eller tre. Skitdåligt. Vad är det här? O.s.v. En av huvudrollerna "spelas" av Roths fru, Lorenza Izzo.
/Vrångmannen

Knock Knock
@
Keanu Reeves är helyllefamiljefadern som när fru och barn rest bort får påhälsning i huset av två unga kvinnor, som säger sig ha gått vilse i regnet. Kvinnorna har något helt annat i åtanke än att låna telefonen och torka lite grann. De är galna i deras hela huvuden. Vad som kunde ha blivit en tät och provokativ home invasion-thriller blir här en lång gäspning till sängkammarfars. Otroligt ospännande med ofrivilligt komiska skådespelarinsatser. Skitdåligt. Vad är det här? O.s.v. En av huvudrollerna "spelas" av Roths fru, Lorenza Izzo.
/Vrångmannen

Inga kommentarer: