tisdag 27 mars 2012

Ghost Rider: Spirit of Vengeance

@
De av er som följt bloggen ett tag kan nog inte ha undgått att skönja ett visst mönster när det kommer till recensioner av filmer med Nic Cage. Drive Angry. Knowing. National Treasure: Book of Secrets. Season of the Witch. Next (som vi visserligen inte recenserat här men som också är en etta). Alla ettor. ETTOR SÄGER JAG!!! Cage har gått från att vara en pålitlig skådis först av quirky udda kultrullar och sedan till stora actionspektakel till att numera i princip bara göra spektakel där han gång på gång skämmer ut sig själv. Självklart har det här med att göra att karlen ställer upp i vad som helst så länge han får en fet lönecheck för han förlorar ständigt mängder med pengar på hissnande usla affärer. Bara så att ni ska få ett hum på hur galen han är med sina pengar kommer här ett litet urval:
-Köpte hus i Bel Air för 6,5 miljoner dollar. Belånade huset för ytterligare 18 miljoner. Sålde det till slut för 10 miljoner.
-Köpt 50 svindyra superlyxbilar som kräver en hangar för att få plats med alla och en heltidsanställd mekaniker för att sköta dem.
-Köpte hus i Las Vegas för 8,5 miljoner. Sålde för 4,9 mill. Torskade i runda slängar 3,5 mille. Dollar. DOLLAR!
-Köpte hus på Rhode Island för 15,7 mille. Sålde för 6,2. Orkar du ens räkna ut hur många miljoner dollar han torskade där?
-Köpt flertalet slott runtom Europa som han restaurerat och sedan sålt till sjuka förluster. Runt 7 mille räknar man med att han gått back där. Ja. Det är fortfarande dollar.
Sådär håller han på den gode Cage. Till listan hör även flertalet lyxyachter, en karibisk ö och skulder till Skatteverket i USA. Inte undra på att han ställer upp i alla filmer som han gör. Jag misstänker att han inte ens läser manus. Bara frågar hur mycket han får betalt. Del två av Ghost Rider är så usel att den första delen i jämförelse framstår som ett av 2000-talets viktigaste filmiska verk. Och då ska vi komma ihåg att Ghost Rider 1 var rätt så sugig den med. Men så dålig är alltså tvåan att ettan framstår som ett frippin' mästerverk. Jisses.
/Surskägget

Inga kommentarer: