onsdag 26 augusti 2015

Dubbel Trubbel (2x Death Race)

För ett gäng år sedan recenserade vi remaken på Death Race 2000 som kort och gott fått namnet Death Race. Det släpptes ju två uppföljare till den remaken, och här har ni dem!

Death Race 2
@@@
När det var dags för uppföljaren till Death Race ville inte Jason Statham vara med längre. Därmed skrev man bort hans karaktär ur manus och ersatte honom med Luke "du har aldrig hört talas om mig" Goss som du kanske, fast förmodligen inte, sett i Blade 2 och Hellboy 2. Goss spelar Luke som efter ett bankrån som går snett hamnar i finkan. Skurkbossen Sean Bean är orolig att Luke ska pladdra lite för mycket och skickar in en bunt farliga snubbar för att ha ihjäl honom. Det går inte och Luke vill nu hämnas. Samtidigt tar fängelsechefen tag i en ny underhållningsform för folket som döps till Death Race där internerna får köra bil mot varandra i utbyte mot sin frihet. Ja, tvåan utspelar sig alltså innan ettan och handlar egentligen om karaktären Frankenstein som dör i första filmens början för att ersättas av Statham. Man har vävt in storyn snyggt mot ettan och det funkar ovanligt bra för att vara en direkt-till-dvd-rulle. Muskelaction utan hjärna med mycket pangpang, snabba bilar och explosioner. Varför inte?
/Surskägget

Death Race: Inferno (a k a Death Race 3)
@@
Hahahaha! Här börjar man spåra ur rejält. Den gamla välkända fängselsemiljön från de två första filmerna är nu borta (hade i o f s varit lite sådär men en tredje film med exakt samma handling) och här tar man Death Racekonceptet ut i öknen istället. Lite som Mad Max fast sämre med andra ord. Jag ska erkänna att jag är sjukt generös som ger filmen en tvåa i betyg för den ligger och sniffar på en etta mest hela tiden. Men actionsekvenserna är många och tätt på varandra och de är snyggt utförda vilket gör att intresset och humöret hålls uppe trots allt. Har du sett de första två kan du lika gärna se trean för chansen är stor att du kommer gilla det du ser.
/Surskägget

Inga kommentarer: