onsdag 19 augusti 2015

Dubbel Trubbel (2x Mel Brooks)

Okej okej okej. Redan 2010 recenserade vi de två filmerna som kommer nedan. Meeeeen dels recenserade jag inte den ena filmen och dels har jag precis sett om dem så med dem helt färskt i minnet kommer här två Brooksfilmer ni läst om förr.

Det Våras För Stumfilmen
@@@@
HAHAHAHAHA! Såhär ska en slipsten dras. Titeln säger allt. Det är en stumfilm och Brooks får chans att slänga in så mycket slapstick att Keystone Kops ringde och grinade för att de var avundsjuka. Marty "galenögat" Feldman visar prov gång på gång i denna vilken skicklig fysisk komiker han faktiskt är och Dom DeLuise ÄR kungen av blickar och miner HAHAHAHAHA! Brooks siktar både högt och lågt men skämten landar alltid mitt i prick. När dessutom dåtidens största stjärnor (Burt Reynolds, Paul Newman, James Caan, Liza Minnelli) hoppar in i cameos och bjussar på sig själva blir det trippelt så kul.
/Surskägget
PS. Och ja, ett av de bästa skämten i filmen är fortfarande att mimkungen Marcel Marceau är den enda som har en replik.
/Surskägget

@@@@
Den var rolig när man var liten och den har varit lika rolig alla tjugotio gånger man har sett den sen dess.
/Vrångmannen

Det Våras För Galningarna
@@@
Mindes den som mycket roligare när jag såg den back in the day. Har tappat en del i tempo och fläkt och några skämt ser man komma farande mot en i trehundra knyck. Med det sagt är det här fortfarande jäkligt kul och vissa scener som när Brooks och Madeline Kahn klär ut sig till gammalt gift par som ska ta sig igenom en flygplatskontroll är otroooooooliga!!! Som vanligt i en Brooksfilm är det mängder med småskämt, skyltar och grejer nästan utanför bild som det gäller att hänga med på eller missa helt. En parodi/hyllning på Hitchcocks mest kända filmer som Psycho, Fåglarna, Vertigo och North By Northwest.
/Surskägget

@@@
Bitvis toppen, men som skägget säger så är den inte fullt så hysterisk som den borde vara. Skön parodi/hyllning.
/Vrångmannen

Inga kommentarer: