måndag 3 juli 2017

Resident Evil: Retribution och Resident Evil: The Final ChapterVi har tidigare recenserat det som då var Resident Eviltrilogin och sedermera även fjärde filmen Resident Evil: Afterlife samt att Vrångmannen ressade den sista delen Resident Evil: The Final Chapter. Dock hoppade vi av nån anledning över femman, Resident Evil: Retribution, så den kommer här tillsammans med min syn på sista rullen. Jag har också sett om samtliga filmer så en snabb justering av mina tidigare betyg kommer här:

Resident Evil - @@@
Resident Evil: Apocalypse - @@
Resident Evil: Extinction - @@@
Resident Evil: Afterlife - @@@

Resident Evil: Retribution
@@@
Här gäller det att hänga med i svängarna. Vi har ju vetat ett tag att det finns möjlighet till att skapa kloner. Nu visar det sig att i princip alla större karaktärer som varit med tidigare i filmerna egentligen har varit kloner och att Umbrella skapar hundratals kloner för att testköra scenarier i fejkuppbyggda städer där man släpper loss zombies för att se hur klonerna reagerar och hur lång tid det tar innan zombiesarna tagit över. Det innebär att Milla syns i ett par roller samt att man plockar in Michelle Rodriguez och Oded Fehr med flera andra som dött i tidigare filmer. Det hoppas friskt mellan de olika klonerna och de riktiga karaktärerna och actionsekvenserna står som spön i backen. Dessutom bjussas det en hel del på små blinkningar till de tidigare filmerna i serien. Snyggt.
/Surskägget

Resident Evil: The Final Chapter
@@
Inte alls så dålig som Vrångmannen tyckte men visst blir det lite väl mycket snabba klipp och skakig kamera som förstör lite av upplevelsen. Här är det sista fighten och vi tar oss tillbaka till samma Umbrellafacilitet där vi började serien i ettan en gång i tiden. Milla gör sin grej och Anderson (regissören alltså) knyter ihop säcken snyggt med bra tillbakablickar och en röd tråd från tidigare filmer. Kul också att Ali Larter kommer tillbaka. Inte så mycket att gnälla på men inte heller något sådär magiskt lysande heller. Det funkar och det är bra så.
/Surskägget

Inga kommentarer: