tisdag 31 oktober 2017

The Witch (2015)

@@@
Det här är rätt obehagliga grejer och absolut inte för alla. Jag kommer snart till varför. 1600-talet (inga mobiltelefoner eller automatvapen hurra!). En kristen familj på en skitig gård vid utkanten av den stora mörka skogen. Den nyfödda bebisen försvinner spårlöst, skörden far illa och någonting lurar i mörkret. Ouff! Det gick precis en ilning genom kroppen när jag skrev det här! Jag måste tända lite fler lampor om jag ska våga fortsätta skriva... Inget skämt! Så. Lite ljusare. Puh! The Witch gör alla rätt när det gäller mörk stämning och illavarslande omen. Den vinner på att vara annorlunda på många plan genom att sakta ta sig tid att berätta storyn samt bygga upp ett rejält obehag. Den känns också väldigt autentisk. Skitigt värre på den tiden och diska träbesticken för..! På minussidan så är The Witch också lite för knarkigt knepig och skev på sina håll. Ibland riktigt creepy men ibland bara weird liksom. Kanske på gott och ont. Sen har vi ju musiken (eller rättare sagt ljuden) som kan antingen irritera eller bjuda på många mardrömsnätter. Jag har inte bestämt mig men tänker fan inte lyssna igen. Nåväl, ett högst godkänt och otäckt rysardrama bjuds man på med ett utomordentligt genombrott av Anya Taylor-Joy (Split, Morgan) i huvudrollen.

UTMANING FILM NR 1: The Witch blir alltså nummer ett i utmaningen till Surskägget: "Se minst fem av årets 31 skräckrullar". Barn. Djävulen. Mörka skogen. Artsy-fartsy. What's not to like Skägget hahaha?! Pass eller ressis?

/Vrångmannen

(finns att ses på bl.a SF Anytime)

...........................................................................

Jag hänvisar till nedan Youtubeklipp och ber i framtiden att inte bli störd med liknande artsyfartsytrams.
 /Surskägget

3 kommentarer:

mattias ivarsson sa...

Kan ni inte lägga ut länkar var man kan se filmerna?

Vrångmannen och Surskägget sa...

Bra idé. The Witch och Autopsy of Jane Doe hyrdes på SF Anytime (www.sfanytime.com) men finns säkert på Itunes eller blockbuster.se också

mattias ivarsson sa...

Tack