fredag 1 december 2017

Årets julkalender!

Ett år går så snabbt. Det känns som igår när vi presenterade 2016 års julkalender där vi lucka efter lucka gick igenom ståuppkomiker och deras historier och filmer. Året innan karatesparkade vi oss genom det bästa (och sämsta) av vad filmvärlden har att erbjuda i kampsportsactionfilmsväg. Och 2014 körde vi på med det årliga novembertemat skräckfilm. Faktum är att den här traditionen går tillbaka till 2009! Så många härliga minnen.
I år tog vi oss en rejäl tankeställare. Vad skulle vi bjuda på nu när vi nästan redan bjudit på allt genom åren? Som vanligt grävde vi lite i vår blogg för att hitta inspiration och insåg då till vår fasa att vi helt och hållet lyckats missa två av filmvärldens riktiga hjältar. Inte en enda av dessa två giganters filmer har vi recenserat. Alla som växte upp på 70- och 80-talen älskade deras filmer och minst en av deras filmer brukade följa med när man var nere på videobutiken och hyrde 3 för 2.
Att de kom från Italien hade man ingen jävla aning om då. Man visste bara att de var coola, balla, busiga, roliga och att de alltid hade mängder med sköna slagsmål i alla sina filmer. Ibland gjorde de solofilmer men som bäst blev det när man fick bägge två i samma film. De var den moderna tidens Helan & Halvan och kombinationen av den store buttre skäggige gubben och den den sprallige glade blåögde snubben var perfekt. Vrångmannen och Surskägget presenterar därför stolt årets julkalender:

BUD SPENCER & TERENCE HILL a k a Trinitybröderna!


2 kommentarer:

Steffo sa...

Underbart!

HJÄLTARNA när man var sketen ung tonåring i början på 80-talet!
Jag är så j-vla på!
Glad december!

Vrångmannen och Surskägget sa...

Härligt Steffo, god jul!