tisdag 25 maj 2010

Up in the Air

@@@@
Hade inte George Clooney haft huvudrollen i den här så tror jag inte den hade varit lika bra. Nu är rollen liksom skriven för Clooney för att passa honom perfekt. Därför är den så bra. Storyn är busenkel. Clooney jobbar som konsult som åker runt hela USA och sparkar folk åt företag som inte vill göra det själva. Men när en ung kvinnlig kollega (en strålande Anna Kendrick, kanske mest känd just nu från Twilightsagan) kommer på att de ska göra allt över video protesterar Clooney och får henne på halsen för att "lära upp henne". De turnerar USA runt och samtidigt inleder Clooney ett förhållande med en karriärskvinna (en lysande Vera Farmiga) som också reser väldigt mycket. Resten handlar om karaktärerna och hur de interagerar med och mot varandra. Clooney är strålande som den lätt emotionellt avstängde killen som älskar att vara on the road och hatar att vara hemma tills en kvinna bryter igenom hans pansar lättsamt och steg för steg. Jason Reitman är inte bara Ivan (Ghostbusters, Lumparkompisar) Reitmans son, han är jävligt begåvad och har gett oss Thank You For Smoking och Juno.
Vrångmannen såg tydligen inte riktigt samma film.
/Surskägget

Fun with Dick and Jane

@@
Jim Carrey är kul. Oftast. Och Téa Leoni är söt och kul. Oftast. Här är de liksom inte det (hon är söt visserligen). Det finns mängder med idéer och scener som ska vara jätteroliga. Man liksom ser att det ska vara roligt. Man kan se att nån skrev ett manus där det var meningen att scenen skulle vara jätterolig. Och så när Jim Carrey provspelade för rollen så kunde man se hur rolig scenen skulle bli när Jim satte igång och spexade och improviserade lite. Men så av nån outgrundlig anledning blev det inte roligt när det väl fångades på film. En del grejer är kul (därav en tvåa istället för etta i betyg) men det mesta är det inte. Förutom att vara en komedi vill man vara lite allvarligt politisk och ska vara en spark i röven på alla Enrons och liknande som fifflar, bluffar och bågar medan vanligt, hederligt folk far illa. Det lyckas man inte heller så bra med. Men Jim Carrey är ganska kul. Ibland. Och Téa Leoni är söt och hyfsat rolig. Ibland (söt är hon i och för sig hela tiden). Jaha. En axelryckning senare och titta, där kommer en annan film gående som man kan se...
/Surskägget

@@@-
Det där med "den allvarliga politiska vinklingen" skiter jag en hel hink i och har säkert flugit de flesta förbi. I det här fallet är det en modern parentes för att få filmen att fungera i nutid (japp, detta är en nyinspelning). Fun with Dick and Jane är en klassisk mellan-Carrey med en hel del småputtrigt skoj och för få asgarv. Alec Baldwin är fantastisk som den slemmige VD:n och han borde ha fått mer tid på duken helt klart. Inget speciellt men inte heller så puruselt som skägget försöker få er att tro (nästan en etta?!). Hehehe Carrey. Det här är ok, varken mer eller mindre.
/Vrångmannen

Surrogates

@@
I framtiden kan människor ligga hemma och koppla in sig mot en robot som man designar antingen som en snyggare kopia av sig själv eller som en supermodell bara rakt upp och ner. Många passar dessutom på att byta kön och naturligtvis är det minst en fet äcklig gubbe som glider runt som supersnygg och smal babe i robotform. Fördelarna är att alla alltid är supersnygga och ingen behöver vara rädd för att blir rånad eller mördad då robotarna är rätt så tåliga plus att man i själva verket sitter hemma i lugn och ro oavsett vad ens robot råkar ut för. En liten grupp människor vägrar ge upp sina riktiga liv för att leva riktiga robotliv och bor i enklaver för sig själva. Tills en robot blir dödad och ägaren via internetkopplingen (typ) också dör när roboten dör, något som inte borde funka. Helt plötsligt tänker människorebellerna döda alla robotar och därmed 90% av befolkningen och "börja om". Bruce Willis är snuten som ska stoppa dem. Det låter betydligt roligare än det är (även om det inte är riktigt så knäppuselt som Vrångmannen hävdar) men det finns små ljusglimtar som räddar från total katastrof. Visst, vi som sett mer än 3 filmer i vårt liv vet precis vem skurken är redan i förtexterna (sluta typecasta hela jävla tiden!) och kan gå på toa utan att missa nåt i handlingen, men jag gillar vissa bitar som relationen mellan Willis och hans fru och lite annat. Ingen superhöjdare men ok för stunden.
/Surskägget

torsdag 13 maj 2010

Film 4 F**k Sake 2010!!!

Äntligen är årets mest efterlängtade bok här! Uppföljaren till makalöst populära Film 4 F**k Sake 2009 heter naturligtvis Film 4 F**k Sake 2010 och hittas på vulkan.se. Köp en! Köp två! Köp ett dussin av dessa böcker och ge dem till kompisar, släktingar och ovänner för att sprida kärlek, glädje och film till folket!
/Vrångmannen & Surskägget

Kick-Ass

@@@@
Kick-Ass är en helt underbar actionpruttare baserad på serietidningarna med samma namn. High Schoolnörden Dave är besatt av tanken att ingen provat att vara en superhjälte i verkliga livet. Han ger sig därmed ut på gatorna iklädd en slags våtdräkt och med pinnar som vapen (hahahaha!) för att göra staden till en lite säkrare plats. Det går sådär men han får oväntad hjälp i kampen mot slöddren. Det är så sällan en film som Kick-Ass dyker upp och sparkar en i ansiktet så jag uppmanar er att SE DEN, om ni nu inte råkar ha något emot ultravåld eller en liten flicka som svär så man blir generad medan hon mejar ner bad guys det vill säga. Sjukt underhållande skoj som sparkar stjärt. Fina tider!
/Vrångmannen

Här bjussar jag på den lite snällare trailern:

Robin Hood

@@@
Det har gjorts 755 filmer om Robin Hood. Regissören Ridley Scott, som inte gjort en hygglig rulle på väldigt länge, har nu tagit sig an den klassiska sagan. Jag var riktigt skeptisk till detta. Min favorit är fortfarande Disneys tecknade variant och jag kan faktiskt inte riktigt minnas någon av de andra (Kevin Costner i hockeyfrilla?). Här leker i allafall Russell Crowe (som tidigare gjort 755 filmer med Ridley Scott) Robin Hood och Cate Blanchett leker Marion. De är båda runt 40 när de träffas och blir kära, vilket känns udda för Robin Hood brukar ju vara en ung buse, men också befriande för man KAN faktiskt bli kär vid 40 (åååååååååh!). Filmen utspelar sig innan Robin Hood flyr till skogs som fredlös så här ligger krutet istället på krig mot fransmännen, heder och kärlek. Alla inblandade verkar ha skoj och gör sitt bästa för att få det trovärdigt. Det bjuds på en hel del svärd och pilbågsaction, det är snyggt med bra tempo, pompa och ståt och samtidigt lite larvigt sådär som det ska vara. Ridley Scotts version är köttigare än föregångarna och sevärd matinéunderhållning. Det är på tok för mycket kärlek i mitten (känns som 755 minuter) så man sitter och önskar att någon börjar veva yxa. Detta drar ner äventyrsbetyget och är filmens akilleshäl, i allafall för Vrångmannen. Välkommen tillbaka får man väl säga då Ridley. Men du får stå i dörröppningen en stund tills jag litar på dig igen. Du har lurat mig förr!
/Vrångmannen

söndag 9 maj 2010

SUMMER BOX OFFICE 2010 - Kuntza förutspår flippar och floppar

It´s that time of the year again…

Dags för er big movie daddy att gå igenom årets sommarfilmer, en tradition snäppet finare än midsommar, kräftor, solkräm och det andra.

Sommaren har redan börjat med Iron Man 2 (dåliga ressar men säkra pengar), The Back-up plan (usla ressar men helt ärligt en ganska ok trailer – fast berätta inte för nån annan att jag sagt så) och Nightmare on Elm Street (ok ressar och bör dra in de rätta pengarna).

Snart rullar sommaren ut på riktigt och då väntar:

Knight and day
Cruise och Diaz som busiga agenter. James Mangold är en hantverksstabil regissör och visst ska väl the Cruiser dra publik i den här genren = blir bra boxoffice men inget någon lägger på minnet efter augusti.

Vrångmannen: Den här kommer att gå bra och vara hyggligt underhållande
och välgjord. Ointressant dock.

Surskägget: Tom Cruise = säker box office. Om det inte räcker med hans naturliga talang, charm och breda leende så har han 50 miljoner nära scientologivänner som köper biljett.

A-team
Ja då, det här kommer funka. Busigt och lagom PG-13 ösigt. Trailern är helt ok och finns publik som väntar på det här.
Jag och min gamla fru Jessica Biel håller fortfarande kontakt och jag önskar för hennes skull att det kommer gå bra, i så fall kanske vi kan finna tillbaka till varandra igen.

Vrångmannen: Har inget sug alls efter denna tyvärr men blir bra box office. Jessica är tillbaka med mig nu så GLÖM DIN DRÖM!

Surskägget: Det var inte vad Jessica sa till mig häromnatten, men det behöver vi inte tjafsa om nu. A-team är stort i USA och detta blir en given box officesuccé. Filmen är en @@@ och okej matinéunderhållning.

Beck - Levande begravd
Ska den episka supersnuten nu igen kunna lösa fallet?! Missa inte din chans att se detta på bio! Trenchcoats, kulisser och smörgåsar – nu är det dags. Drar ju alltid ok boxoffice, SvenneBanan gillar ju det här ordentligt.

Vrångmannen: Snälla, låt detta få ett slut nu.

Surskägget: Jag tröttnade på Beckserien ungefär fem minuter in på första filmen. Makalöst att pengar som kunde läggas på annat går till det här. Men tydligen säker box office eftersom att det prånglas ut nya delar hela tiden.

Twilight: Eclipse
Kön med 12-åriga flickor har väl redan börjat. Massiv boxoffice och en säker hit. Men då målgruppen är lite nischad kommer den inte tillhöra en av sommarens allra största vinnare.

Vrångmannen: Given hit på biograferna men jag önskar bara att det går skit så vi får vila från sånt häringa tönteri. Hjälp mig!

Surskägget: Gäääääääääääääääääääääääääääääääääääääsp. Är det nån som kommer ihåg när vampyrrullar var lite läskiga och bra? Typ Christopher Lee som Dracula?... Anyone...anyone...

The Last Airbender
Shyamajaljanszan har helt tappat sitt groove på sistone efter den galna Lady in the water och irriterande usla Happening. Sommaren är inte hans säsong och det här känns som en galen gamble – tyvärr gillar inte amerikaner att se filmer med asiaster så sorry, en tung flopp här.

Vrångmannen: Shajmalajmadingdong är desperat och det här kommer gå åt skogen.

Surskägget: En barnfilm utan tunga namn på affischerna? Det enda som ska locka är M. Night Shamaprosit? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Salt
Näe, Jolie är inget vidare och för plastig för min smak. Hon brukar generera medium hits men den här trailern känns lite som Wanted 2: Back in the habit.

Vrångmannen: Hehehe nu har du stuckit en törn i ögat på Surskägget som älskar sin Angelina. Tycker rullen verkar lite spionmysig men förmodligen inget speciellt. Bubblare. Vi får se.

Surskägget: Given @@@@ och actionös hela vägen. Sommarens stora blockbuster!

Dinner for schmucks
Jodå, jag är med. Skön casting, skön idé och skön trailer. Medium hit.

Vrångmannen: Har inget riktigt grepp än om detta blir roligt men huvudrollerna säkrar stadiga intäkter.

Surskägget: Zach Galifianakis är roligast just nu. Steve Carrell var roligast innan Zach. Och Paul Rudd är roligast utan att folk vet om det. Men tror på Kuntzas analys, medium hit.

Piranha 3-D
Helt rätt regissör för jobbet och kommer älskas av horror fans. Trailern är ok och en säker hit, speciellt då folk gillar sin 3-D.
Dock nog inte alltför bra, monsterfilmer går liksom inte att göra längre och med så mycket CGI blir det inte läskigt.

Vrångmannen: Det här kan inte vara något vidare och jag blir förvånad om denna går riktigt riktigt bra. Blodigt värre blir det nog dock med tanke på regissören.

Surskägget: Lite CGI-fiskar som åker mot kameran. Ett par tjejer solar topless. Och en handfull skådisar som borde veta bättre (hallå Richard Dreyfuss, Christopher Lloyd och Ving Rhames) eller inte har en karriär längre (hej hej Elisabeth Shue och Jerry O'Connell). Meeeeeen Dimension Films vet vad de gör i skräckgenren. Det här är en sommarens överraskning.

Expendables
Den film man ju vill älska men än är jag inte imponerad av trailersarna. Casten är ju grym och Sly gör det här men kärlek, ändå känns det inte helt intressant. Han måste jobba hårdare för att jag ska få igång pulsen. Medium hit blir det iaf.

Vrångmannen: Slö trailer men fan det här blir bra! Har en skön gut feeling. Den kommer gå helt ok.

Surskägget: Kanske går lite trögt på boxoffice men jävlar vilken actionstänkare det här kommer bli. Peppen!

Machete
Äntligen får Danny Trejo lite spotlight och castingen är fantastisk Nirvana med De Niro, Seagal m fl.
Klart den drar in sina pengar och med en riktigt bra trailer och all kärlek bakom kameran borde det också levereras bra.

Vrångmannen: Ja. JA. JAAAAAA!

Surskägget: Självklart. Ända sedan "trailern" i Grindhouse så är det ja som gäller.

The Other Guys
Bör ta tillbaka Ferrellls mojo och även få med Wahlberg som skön snubbe. Jodå, det här kommer funka med både kvalité och BO.

Vrångmannen: Trailern är hysterisk och man får en känsla av att man ändå inte sett någonting än. Jättehit och jag ser den två ggr på bio eftersom jag garvar så mycket första så jag missar halva skiten.

Surskägget: HAHAHAHAHAHAHAHAHA! JAAAAAAAAAAAAAAAAA! Ferrell är tillbaka och det innebär stort klirr i kassan.

Get him to the Greek
Forg. Sarah Marshall var en besvikelse men nog borde väl det här funka. Medium hit och medium bra.

Vrångmannen: Det här kan bli busigt men för tidigt att säga. Skojig trailer dock.

Surskägget:Förmodligen lite för smal för den riktigt stora publiken. Jag kommer dock älska den.

Inception
Ingen regissör är så het som han och förhandsintresset kommer koka. Nya trailern är suverän och Nolan har aldrig gjort en dålig film. Ni kan inte ställa er först i kön för där står redan jag!

Vrångmannen: Jaha, så du skulle ha sovsäck med dig kvällen innan? Nähä, för det ska jag.

Surskägget: Jag byggde en egen biograf med egen biljettkassa som är stängd för alla förutom för mig så jag ska kunna se den först.

Karate Kid
Originalet är en 5:a och även om den här trailern väl är lite Hollywood-ok så bör det ändå inte funka. Jackie Chan är sjukt felcastad även om de får plus för att flytta storyn till Asien i stället.
Från regissören av mycket skit bl a den gamla Guillou-stänkaren ”Hamilton” – ha ha. Nej, medium hit som bäst men absolut inget som driver in kidsen likt originalet gjorde.

Vrångmannen: Pass. Nu trampas det på klassiker här!

Surskägget: I Kina har man tydligen inte råd med målarfärg så man lär sig kung-fu genom att ta på och av en jacka istället för att måla plank. Nej nej nej. Stor flopp.

Jonah Hex
Serien har sina stunder och det här skulle kunna rocka med rätt regissör och ett släpp på annan tid än just sommaren då alla såna här rullar automatiskt blir hjärndöda. Ingen känner till serien, Josh Brolin drar ingen publik, Megan Fox karriär är i praktiken redan slut och trailern är bara sådär… Så tyvärr – det här kommer inte funka.

Vrångmannen: Vi har sett serier ingen känner till gå asbra på bio förr och jag tror att den här kommer göra bra ifrån sig. Alla vill fortfarande se Megan Fox. Alla.

Surskägget: Saknar känslan från serien, här försöker man blanda in lite för mycket James Bond istället för smutsig kniven-på-strupen-känsla som det ska vara. Men samtidigt, mycket explosioner och en svettigt sexig Megan Fox. Mnja. Jag är kluven. Medium hit.

Killers
Knight and Day på minimjölk med mindre stjärnor och mindre budget. Sorry, det är så kört.
Ashton Kutcher har väl ALDRIG genererat nån hit?

Vrångmannen: zzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZ!

Surskägget: Katherine Heigl om möjligt ännu mer hysterisk och neurotisk än vanligt? Ser den här om två år för jag fått den med en tidning frun köpte och för att jag inte har nånting annat i huset jag inte sett redan. Gäspar och går vidare i livet.

Kommissarie Späck
Vrångmannen har väl sett denna? Kan funka då det väl finns publik för det här bara den kan leverera en ok trailer.

Vrångmannen: Har sett en arbetskopia där filmen inte var riktigt klar. Parodi på Beckfilmerna där inget är heligt. Svensson gillar Beck. Svensson gillar sjuk humor. Borde gå riktigt bra.

Surskägget: Bör bli boxoffice med tanke på alla pengar Beck drar in. Äntligen nån som sparkar lite på Haber/Persbrandt.

Predators
Trailern är bara ok och konceptet borde inte funka, var länge sen nån brydde sig om rysaraction där folk plockas en efter en. Skön casting och OK att Rodriguez gillar det här själv men nja… Publiken är nog trött efter massor av år av skit i den här genren samt AvP-rullar som dragit varumärket i smutsen.

Vrångmannen: Många som både är hypade men samtidigt inte på den här rullen. Jag instämmer men hoppas på en skön överraskning.

Surskägget: Jodå ser ni, det här bli klirr i kassan och en återgång till tuffare tider efter två knäppusla AvP-rullar.

Prince of Persia
Bruckheimer ramlar av toan i sina bajsförsök att skapa en ny Pirates of Caribbean. Kommer funka bra med hög BO, första ressarna har varit goda och finns väl lite sug på marknaden efter sånt här. Burger King laddar leksakshyllorna och vi andra ser väl det här på bio med viss tveksamhet.

Vrångmannen: Jag vet inte. Vill man se det här? Det blir bra box office men vill man SE DET HÄR?!

Surskägget: Har Bruckheimer stått bakom nåt nångång som inte blivit boxofficesuccé? På sommaren? Nä, det här är så givna pengar så jag vet inte.

Resident Evil 3D: Afterlife
Att de aldrig ger sig?! Drar de här in någon BoxOffice? Fansen laddar väl ner det här på datorn..eller?

Vrångmannen: Äh, dom är rätt skoj rullarna och min tredje älskarinna (från flanken) Jovovich är alltid mysig att titta på när hon sparkar zombiestjärt. Dock är succépotentialen farligt medioker.

Surskägget: Gillar filmserien och Milla är alltid tuffast och sötast samtidigt. Samtidigt har jag svårt att se att detta blir en hit.

Robin Hood
Sommarens stora floppvarning för en story ingen bryr sig om och förhandsressar riktigt dåliga. OK att vi får snygga fightingscener men det räcker inte alls. Bra skådisar men ingen som drar BO… Sorry, det är riktigt kört.

Vrångmannen: Ridley, Ridley, Ridley. Gick från vår tids till en sopa. Hur gick det till? Flopp.

Surskägget: Jag skiter i att betygen är relativt bra. Detta är flopp.

Toy Story 3
En promenad rakt in till banken utan att passera gå – sommarens säkraste BO.
Pixar gör alltid alla rätt i boken och det tog ungefär ett halvår för mig att torka mina känsliga tårar och lugna mina glada skratt från senaste Up. Den här trailern är suverän och tra la la va bra de ska va.

Vrångmannen: Myset, garven, äventyret och 300 mille plus bara på dukarna i USA.

Surskägget: Finns inget att snacka om här. Disney och Pxar kommer tjäna feta pengar.

Trollkarlens lärling
Trailern är bedrövlig och det här fåniga tönteposet blir en ny spik i Nic Cage kista när han annars hade chans att återfå lite cool efter ett par sköna rullar. Bruckheimer har väl proddat den här via webkamera och inte ens han tror väl det här ska funka. Genren med ungdomsmagiker är stendöd efter alla härma-Harry rullar som alla självdött på senare år.

Vrångmannen: Flopp (annars jävlar).

Surskägget: Tydligen så har Bruckheimer för första gången i karriären gjort en sommarfilm som blir flopp.

Sex and the city 2
De helgalna tjejerna busar vidare. Alla tjejer ser den på bio och de går i grupper om minst 5 pers vilket ger grym boxoffice. Ingen kommer tycka det är bra på något sätt men riktigt bra pengar i plånboken.

Vrångmannen: Succé men till priset av mina tårar.

Surskägget: Nej nej nej. Hypen är död och borta. Fruntimrena springer och ser Jake Gyllenhaal halvnaken i Prince of Persia istället. Flopp.

Shrek Forever After
Jag älskade ettan men hatade tvån och slutade då bry mig. Känns väl riktigt krystat det här och även om kungen Zach Galifianakis är med som röst är det här inget för mig. Barnen går först på den här och sen förbi McDonalds så BO borde vara lugnt.

Vrångmannen: Det här kommer att funka. Jag kommer dock inte se den.

Surskägget: Ettan och tvåan var lysande. Trean knappt okej. Men trailern ger smakprov på att de kan ha skärpt till sig. Medium hit, men rätt schysst rulle.

MacGruber
Ja tack. Trailern är perfekt busig och visst ska väl det här bli en sleeper hit? Will Forte är kung och får äntligen sin chans att visa var västen ska hänga. Självfallet ska Val Kilmer alltid vara skurk i såna här rullar. Sommarens komedi-hit.

Vrångmannen: Förhandsrecensionerna säger att det är den dummaste, fånigaste och ROLIGASTE filmen baserad på en SNL karaktär sen Waynes World. Jag tror bara att det kommer vara den roligaste. Flipp!

Surskägget: Kan vara lite för smal för den breda publiken...fast samtidigt, vem vill inte se Will Forte i hockeyfrilla? Flipp!

Grown Ups
Surskägget: Kuntza glömde tydligen en av sommarens riktigt stora blockbusters, Grown Ups. Adam Sandler är garanterat klirr i kassan och tillsammans med vapendragarna Chris Rock, David Spade, Kevin James och Rob Schneider är detta flipp hela vägen.

KUNTZAS SUMMERING:

Högst boxoffice
Toy Story 3
Iron Man 2
Twilight: Eclipse
Shrek Forever After
Sex and the city 2

Största floppar
The Last Airbender
Jonah Hex
Killers
Robin Hood

Bästa film
Inception
MacGruber
Machete

/Kuntza

The Actresses: Sandra Bullock

Sandra Bullock är ju mer eller mindre synonym med romantiska komedier. Ibland gör hon en dramastänkare för tjejerna och sen tillbaka till en romcom snabbt som attan. Hon har den där girl-next-door-känslan och har en lagom (åh detta härliga svenska ord) dos av allt. Söt. Sexig. Snygg. Charmig. Rolig. Smart. Talangfull. Samtidigt är det kanske inte så att man springer och ställer sig i kö vid biljettkassan när man hör att Sandra Bullock är med i en ny film. Snarare väntar man på att den dyker upp på dvd och plockar den för 3 för 100 ett par år efter det när man storhandlar på Willys. Ju mer jag tänker på det desto mer Ron "Opel" Howard känns det. Inga direkt bottennapp, men inga superfemmor heller. Eller? Låt oss ta en titt.


Love Potion no. 9 (1992)
@@
En romantisk komedi där Sandra blir kär i en snubbe som har en magisk dryck som gör honom oemotståndlig för kvinnor. Men hon är kär i honom utan drycken. Lyckligt slut. Okej rulle i genren som du glömt medan eftertexten fortfarande rullar.
/Surskägget

@
Det här var skräp ja.
/Vrångmannen

The Vanishing (1993)
@@
Sandra är ihop med Kiefer Sutherland men blir kidnappad. Sutherland letar kors och tvärs tills han blir kontaktad av Jeff Bridges som har Sandra. Katt-och-råttalek följer. En hyfsad rulle med ett ganska elakt slut.
/Surskägget

@@@+
Mycket spännande och annorlunda thriller där Miss Bullock har en blink and miss roll. Jeff Bridges är grym som "psykopat". Det holländska originalet är lite tradigare men har ett mycket elakare slut.
/Vrångmannen

The Thing Called Love (1993)
@@@
Countrydrama i Nashville där en bunt unga förmågor söker skivkontrakt. Sandra är söt sångerska och hänger med River Phoenix, Dermot Mulroney och Samantha "vart tog min karriär vägen hörni?" Mathis. Mycket sköna countrylåtar och standarddramamanus 1A. Men fan River var en bra skådis.
/Surskägget

Demolition Man (1993)
@@@
En gång i tiden var det en fyra för mig, men fan den har tappat en hel del med åren. Wesley Snipes i en av sina bästa roller (den andra är första Blade och sen har ju den karlen aldrig gjort nånting värt bläcket på pappret). Stallone är snut som blir nedfryst och väckt i framtiden där Sandra väntar och ska lära honom om hur saker och ting funkar i framtiden. Många sköna actionsekvenser och Wesley är heeeeeelt knäpp som skurk hahahaha.
/Surskägget

@@@
En bitvis ok action med charmig Bullock. Har korrekt tappat med åren till skillnad mot Stallones andra framtidsspektakel Judge Dredd..HAAHAHAHAHAAHHAHAHAHAAHAA!!!
/Vrångmannen

Wrestling Ernest Hemingway (1993)
@@
Är den nån annan än jag som ens sett den här? Nä, trodde väl det. Mest handlar det om två gamla gubbar (Robert Duvall och Richard Harris) som är lite kompisar med varandra trots att de ofta bråkar om det mesta. Sandra är servitris på ett café där gubbarna hänger ibland. Bra skådisar men ganska sömnig film.
/Surskägget

Speed (1994)
@@@@
Aaaaaah, nu börjar det hända grejer. Genombrottet! Tam-ta-ta-ta-tam-ta-ta-ta! Dennis Hopper är galen skurk, Keanu Reeves snuten som ska stoppa honom och Sandra Bullock tjejen som råkar vara på fel plats vid fel tidpunkt. Adrenalinfyllt actionspektakel vi gillar än. Regissören Jan de Bont hade tydligen inte samma agent som Bullock och Reeves. Efter denna fantastiska regidebut gjorde han Twister (okej), Speed 2 (neeeeeeeeeeeeeeej!!!), The Haunting (gäääääääsp) och Tomb Raider 2 (vilken är okej tack vare Angelina). Och det var det. Det var alltså sju år sen han gjorde en film sist...
/Surskägget

@@@
Det var charmigt och spännande och nu är det mest charmigt och lite larvigt men ändå med en hel del stjärtspark och elakaste Dennis Hopper som skurk.
/Vrångmannen

Medan Du Sov (1995)
@@
En romantisk komedi där Sandra Bullock blir kär i Bill Pullman. Eller om det är tvärtom. Skitsamma. Levde lyckliga i alla sina dar yadda yadda yadda.
/Surskägget

@@
Jag tror att jag skrattade till eller var det något jag åt? Den är ok. Knappt.
/Vrångmannen

Nätet (1995)
@@
Hahahaha Internet var nytt. Och farligt! Sandra blir jagad lite av skurkar som har tillgång till hela hennes liv via Internet. Men hon är för smart och slår tillbaka. Dennis Miller av alla människor dyker upp i en roll hahahaha!
/Surskägget

@
Av alla jävliga..
/Vrångmannen

Two If By Sea (1996)
@@
Hette nåt annat på svenska jag inte kommer på nu. Bullock blir denna gång ihopparad med Denis Leary! Hahahahaha! Lägg av. Sluta drick Jägermeister på castingkontoret innan lunch. Vad är det här?! Öh och just det. En romantisk komedi.
/Surskägget

@@
När Denis Leary läste manuset för första gången var det det roligaste han någonsin läst, berättade han i en intervju. Sen när första inspelningsdagen kom så hade någon druckit jäger på kontoret och skrivit om skiten!
/Vrångmannen

A Time To Kill (1996)
@@@@
Ingen Sandrarulle egentligen. Hon har ganska liten biroll. Matthew McConaughey i sin första större roll samt även Samuel L. Jackson, Kevin Spacey och Ashley Judd. Rättegångsthriller baserad på Grishams första bok som till skillnad från thrillermallen han fastnade i sen är riktigt bra.
/Surskägget

@@@+
Stabilt. Habilt. Bra. Gripande. Spännande. By the book. Hahahaha by the book..
/Vrångmannen

In Love And War (1996)
@@
Ett romantiskt drama där Sandra är sjuksköterskan som har hand om Hemingway (spelad av Chris O'Donnell?!?!? WTF!!! Vad sa jag om Jäger innan lunch på castingkontoret!) way back when. De blir kära etc.
/Surskägget

Speed 2: Cruise Control (1997)
@
Ibland vill man se terrorister och galningar på en båt (Under Belägring). Ibland vill man det inte (Speed 2).
/Surskägget

@
I arslet på..
/Vrångmannen

Hope Floats (1998)
@@
En romantisk dramakomedi där Bullock återvänder till lilla hemstaden efter att ha skilt sig. Bla bla bla. Lyckligt slut.
/Surskägget

Magiska Systrar (1998)
@@@
En romantisk komedi där Sandra är syster med Nicole Kidman och där båda är häxor som aldrig kan bli förälskade i en man för då kommer han att dö. Meeeeeeen det har väl aldrig hindrat att man hittar på vägar runt såna småsaker? Nä precis. Levde lyckliga i alla sina dar.
/Surskägget

@@
Hahahaha romantisk komedi? Vad såg du för film? Två häxor tar ihjäl en karl som kommer tillbaka från graven och försöker ta ihjäl dom. Det flörtas lite med en polis meeeeeen TVÅ HÄXOR TAR IHJÄL EN..
/Vrångmannen

Forces of Nature (1999)
@@@
Romantisk komedi som parar ihop Sandra med Ben Affleck. Jag gillar den här helt klart. Blandar Raka Spåret till Chicago med lite kärlek. Ibland behövs inte mer.
/Surskägget

28 Dagar (2000)
@@@
En romantisk komedi där Sandra är alkis och blir inlagd på behandlingshem. Hon hittar ny kärlek och slutar med spriten. Levde lyckliga i alla sina dar.
/Surskägget

@@
Hahahaha romantisk komedi? Vad såg du för film? Elände på elände på ett behandlingshem och enda gången Bullock garvar är när hon är full eller påtänd.
/Vrångmannen

Miss Congeniality (2000)
@@@
En romantisk komedi där Sandra är ful FBI-agent som tvingas bli snygg för att lösa beauty pageantmordet. Helt plötsligt är det högklackat och kortkort istället för sneakers och pistol som gäller. Söt och kul.
/Surskägget

@@@-
Bah! Det tar mig emot. DET TAR MIG EMOT! Tycker ju att den är underhållande och mysbusig. For shame!
/Vrångmannen

Murder By Numbers (2002)
@@@
Thriller om två unga grabbar som mördat och kommit undan med det. Eller har de? Sandra är snuten som är dem på spåren.
/Surskägget

@@@
Grabbarna är på riktigt bindgalna och det blir lite intressant att titta på. Rätt mörk rulle för att vara en Bullock.
/Vrångmannen

Two Weeks Notice (2002)
@@@
En romantisk komedi med Sandra Bullock OCH Hugh Grant. Där har du fantastisk casting. Kemin mellan Bullock och Grant är underbar och ja vi har sett allt förr men ser det gärna igen. Med ett leende. Levde lyckliga etc...
/Surskägget

Crash (2004)
@@@@
Handlingen kretsar kring ett gäng olika människor med olika etniska bakgrunder under två dygn i LA. Självklart vävs deras liv ihop, och vi får ta del av både fördomar, mord och hjältedåd. Briljant skriven, och mycket bra skådisar. Don Cheadle (en riktig favorit ändå sen jag såg honom i Djävul Med Blå Klänning) och Matt Dillon (i skön "comeback") lyser starkast, men alla är verkligen bra (även om det är svårt att ta Brendan "Djungel-George" Fraser på allvar just på grund av att han är Djungel-George). Sandra är rasistisk, rädd, lite elak och mycket ensam.
/Surskägget

@@@
Bullock är bra i denna men rullen är också lite överhypad. Sevärd.
/Vrångmannen

Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous (2005)
@@
Är ganska säker på att jag sett den. Men minns ingenting. Nåja. En romantisk komedi med Sandra Bullock? Minst en tvåa i betyg.
/Surskägget

The Lake House (2006)
@@@
En romantisk komedi som återförenar Bullock med Keanu Reeves. De skickar brev till varandra genom tid och rum i en magisk brevlåda i huset i titeln. Slutet? Levde lyckliga etc...
/Surskägget

Premonition (2007)
@@
Sandra ser framtiden. Fast väldigt hoppigt. Typ ser torsdag sen tisdag sen söndag sen onsdag under samma vecka. Okej rulle. Minns väldigt lite av den nu.
/Surskägget

The Proposal (2009)
@@
En romantisk komedi som parar ihop Sandra med Ryan Reynolds. Sandra är hans väldigt bossiga boss som bor i USA men är från Kanada. För att få stanna i landet måste hon gifta sig och då är det Ryan som snällt får ställa upp. Sen åker de till Ryans familj och vet ni vad? De blir kära på riktigt! Kunde man väl aldrig tro. Hehehehe. Följer alla mallar men är söt och snäll och Sandra bjussar på en rolig nakenscen. Vrångmannen skrev såhär.
/Surskägget

The Blind Side (2009)
@@
Rollen som väldigt otippat gav henne en Oscar. Och filmen är helt okej. Hon är - som vanligt - helt okej. Men Oscar? Nån på filmbolaget måste mutat en hel jävla många människor att rösta på henne. Baserad på en sann story där en numera superkänd amerikansk fotbollsspelare från början var urfattig helt utan familj tills superrika Leigh Anne tar sig an honom och låter honom bo med hennes familj. Det puttrar på så sakteliga och alla lär känna varandra mer och mer och blir som en riktig familj mer och mer och så helt plötsligt är han bäst i världen på amerikansk fotboll och superrik själv. Det händer liksom inget egentligen i filmen, den bara rullar på rätt så trivsamt tills tiden är slut. Jag gillar ju mina filmer med lite amerikansk fotboll, men nja, problemet är som sagt att det aldrig är särskilt spännande för det finns typ inga motsättningar nånstans. Okej rulle, men inte mer. Vrångmannen sa såhär för ett tag sen.
/Surskägget

Avslutningsvis finns väl inget mer att säga än att Bullock har talangen och utseendet för sig men att hennes filmer i regel är "hyfsade", "okej" eller "lagom". Där Ron Howard är en Opel är miss Bullock helt enkelt filmvärldens alldeles egna fröken Lagom.
/Surskägget

Grandma's Boy

@@@@
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Som filmälskare utsätter man sig för en mängd jävla skitfilmer i ur och skur i jakt på den där överraskningen som får en att brista ut i ett sång- och dansnummer du inte sett sen Singin' In The Rain. Grandma's Boy hade jag långt innan jag såg den redan placerat i facket "ännu-en-b-komedi-som-förmodligen-inte-är-kul-men-eftersom-att-jag-inte-orkar-se-om-Old-School-igen-så-får-det-väl-bli-den-här-till-ett-par-bärs" (ja, jag har ett sånt mentalt fack för vissa filmer, vaddå då!). Och Halleluja! Det här var exakt den överraskningen jag väntat och längtat efter så länge nu. Adam Sandler producerar så visst borde jag förstått att den skulle vara betydligt bättre än de flesta andra lågbudgetruller, men trodde liksom ändå inte riktigt på den tills jag såg den. Alex (Allen Covert en av Sandlers många roliga polare som alltid är med i små biroller i Sandlers filmer) är en tevespelstestare som mest sitter och spelar tevespel och röker braj till den dag han blir vräkt. Inte nog med att han är tvungen att flytta hem till farmor och hennes två gamla väninnor, han får en ny supersnygg kvinnlig chef på jobbet som inte verkar falla för hans glada charm. Dessutom är spelutvecklaren JP (Joel Moore från Avatar) helt slut i huvudet och verkar vilja förstöra så mycket han kan för Alex. Kring detta upplägg får vi 90 minuters skrattfest. De flesta birollskaraktärerna känner vi igen från Sandlers rullar och dessutom får vi lite sköna cameos från Rob Schneider (hahahaha hans fastighetsägare är otrolig!!!) och David Spade (heeeeeeeeeeelt slut som snorkig kypare på veganhak hahahahaha!). Allt jag gillar och vill se i en komedi fick jag precis i denna härliga lilla pärla. Lite sexskämt, lite brajskämt, lite tutte, lite kärlek och en skurk som är helt jävla bängslut i skallen! HAHAHAHAHAHAHA! Se den, se den, seeeeeeeeeee deeeeeeeeeeeen!
/Surskägget

@@
Det här är kanske en av världens mest roliga tråkiga filmer. Det finns mängder med sköna gags och skämt, men i det stora hela är det inte mycket mer än en knappt okej film. Förmodligen har det att göra med huvudrollsinnehavaren Allen Covert (biroll i de flesta Adams Sandlerfilmer) vars charm ligger i att han är helt utan charm. Rätt usel skådis är han också, men han drar många sköna vitsar och mycket av komiken ligger som sagt i att han är helt tom och slut. Några små cameos från komedifolk som David Spade och Rob Schneider. Är man inget pruttkomedifan kan man helt klart hoppa över den här, samtidigt är det så mycket busigt och roligt som händer så man bör kanske se den ändå.
/Vrångmannen (inspirerad av en sann händelse)

måndag 3 maj 2010

Defendor

@@@@
Woody Harrelson spelar lite småknäpp och lätt bakom flötet i rollen som Defendor. På dagtid är han en vanlig kille men på nätterna drar han på sig sin superhjältemask och drar ut på stadens gator för att göra dem lite säkrare för allmänheten. Känns storyn igen? Ja, vi har sett det förr i allt från Batman till nu senast Kick-Ass. Men där övriga superhjälterullar är just det - superhjälterullar - är Defendor en mörk och svart historia om människor som lever i misär och knarkmissbruk och som i vissa fall inte har alla hästar i hagen. I Defendors huvud är han en oövervinnelig superhjälte. I verkliga livet får han lika mycket stryk som vem som helst annars som hoppar på fyra, fem smågangsters. Så den som förväntar sig ett actionspektakel med oneliners och en hjälte som hoppar datoranimerat från byggnad till byggnad kommer bli djupt besviken. Det här är främst ett karaktärsdrama om mod, förändring och framtidshopp mitt i det mörka med lysande skådespelarprestationer. Harrelson glider mellan total galenskap, förvirring och total klarhet lika enkelt som Gunde Svan gled till sig OS-medaljer. Elias Koteas är fantastisk som elak, korrumperad snut. För mig okända Kat Dennings (hon har gjort en del teve) bör få sitt lilla minigenombrott med den här för sin roll som crackpundande prostituerad som tyr sig till Defendor i hopp om ett bättre liv (hennes stora genombrott för den stora massan lär väl annars komma om nåt år när superhjälten Thor dammas av och blir film). En liten stor film. Rekommenderas.
/Surskägget

The Slammin' Salmon

@@@
Broken Lizard är ett gäng komiker som gemensamt skriver, producerar, regisserar och spelar i filmer som Club Dread, Super Troopers och Beerfest. Deras humor är SNL möter collegehumor och toabesök med ofrivilligt kräkande och bajsande är mer eller mindre standard i alla deras filmer varvat med en lagom dos bira, bärs och braj. Här handlar det om ett gäng kypare på restaurangen Slammin' Salmon som ägs av en före detta världsmästare i tungviktsboxning (perfekt spelad av Michael Clarke Duncan som bör få mer komediroller genast). Han är skyldig en japansk maffiaboss 10.000 dollar, pengar han inte har. Därför måste kyparna dra in de pengarna på en kväll i form av att sälja det dyraste på menyn och dra in så mycket dricks som möjligt. Vinnaren får en spaweekend i vinst och förloraren kommer få stryk av herr ex-boxaren. Stor humor naturligtvis när kyparna försöker bluffa, lura och sätta krokben för varandra samtidigt som de smörar för gästerna. Det är många sköna skämt per minut, men den når inte upp till samma lysande nivå som Beerfest. Dock tror jag på fler sittningar och kanske att betyget åker upp ett snäpp då.
/Surskägget

@@@
Inte mycket att tillägga här. Surskägget är faktiskt spot on.
/Vrångmannen

The Informant!

@@@
The Informant! är baserad på en sann historia som är så knäpp att hade den varit påhittad hade man avfärdat den som rent nonsens. Men en sak är säker. Verkligheten överträffar alltid dikten och genom Steven Soderberghs regi och Matt Damons klockrena porträtt av Mark Whitacre som det hela handlar om får vi en djupt mänsklig historia berättad för oss. Whitacre var en högt uppsatt person inom jordbruksindustrin som en dag bestämde sig för att dels blåsa företaget han jobbade för på enorma pengar och dels gå till FBI och säga att företaget på daglig basis både tog emot och delade ut mutor. Det ena skulle liksom leda avmärksamheten från det andra. Istället nystade Mark in sig mer och mer och lögnerna blev bara större och större innan allt uppdagades. Att han lyckades så länge som han faktiskt gjorde (flera års tid) berodde på hans naturliga charm och talang att helt utan skrupler eller tvekan dra de värsta lögner du hört. Matt Damon i lite för tjock mage och liten mustasch balanserar perfekt mellan charmen och lögnerna och om Whitacre i verkliga livet hade hälften av det Damon slänger ur sig här ska vi vara glada att han inte blev politiker. I det stora hela en ganska liten och personlig film om stora händelser och stora konsekvenser. Var beredda på mycket (underhållande) snack och lite verkstad. Inte för alla kanske, men en skön rulle man kan klämma en söndag.
/Surskägget

@@@
Detta är en standard "based on a true story" med lite humor och lite allvar. Klart godkänd underhållning om man inte förväntar sig något större mästerverk. Soderbergh som varvar sin framgång genom att göra en för dom (studion) och en för sig själv (artsy-fartsy) berättar den rätt otroliga historien både enkelt och hantverksmässigt. Matt Damon är riktigt bra och bjuder på en komplicerad karaktär som genom sina galna tilltåg också inbjuder till många garv. Sevärd.
/Vrångmannen